Siirtokuva- ja merkkauspalvelut Suomen Kolibrista

19.12.2018

Asiantuntevalla merkkauspalvelulla voidaan tehdä ihmeitä kun puhutaan yritysilmeen yhtenäistämisestä. Mahdollisuuksia on paljon; siirtokuvilla voidaan merkata kätevästi ja kustannustehokkaasti esimerkiksi työasuihin firman logo, slogan tai jokin muu haluttu kuvitus. Monesti vain taivas ja mielikuvitus ovat rajana, kun vaatteita tai tekstiilejä hyödynnetään osana yritysviestintää. On toki muistettava, että erilaisia tarpeita varten tekniikoitakin on monia erilaisia. Myös metalli-, lasi- ja muovituotteita voidaan merkata omalla logolla, jolloin tekniikkana on usein laserkaiverrus.

Alan asiantuntijana kykenemme tarjoamaan painatus- ja merkkauspalveluita varsin kattavasti, puhuttiinpa sitten siirtokuvista, silkkipainatuksesta, brodeerauksesta, digiprintistä tai kaivertamisesta. Pystymme tekemään jopa heijastavia painatuksia, joista on aitoa hyötyä etenkin pimeään vuodenaikaan.

Siirtokuvat, brodeeraus, silkkipaino… Miten valita oikea merkkaustapa tekstiilituotteisiin?

Ei huolta – me tarjoamme sopivat tuottet ja niihin asiallisen merkkauksen! Sopivan painotekniikan valintaan vaikuttaa pääosin kaksi asiaa: painatuksen ulkonäkö ja painettavan tuotteen materiaali. Teemme paljon merkkauksia silkkipainomenetelmällä, mutta toisaalta paksummissa tai vaikkapa ulkoiluvaatteiden kangasmateriaaleissa myös brodeerausta käytetään paljon. Eri merkkaustavoilla ja -menetelmillä on mahdollista vaikuttaa myös suoraan ihmisten mielikuviin – esimerkiksi brodeerattu kuviointi näyttää heti hieman arvokkaammalta kuin pelkkä painettu jälki, joskaan brodeerausta ei kannata käyttää kaikkein ohuimmissa kankaissa.

Silkkipainatus – kätevä suurille tuotemäärille

Monien mahdollisuuksien silkkipainatus on mahdollisesti yksi eniten kysytyimmistä merkkauspalveluistamme. Menetelmä sopii erinomaisesti suuremmillekin tuote-erille, kunhan kyseessä on melko yksinkertainen ja materiaaliltaan sopiva tuote. Silkkipainatukseen mainiosti soveltuvia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset t-paidat, collegepuserot, hupparit ja kangaskassit. Silkkipainatuksella kuva painetaan suoraan merkattavan tuotteen pintaan. Myös moniväriset painatukset onnistuvat menetelmää käyttäen. Lopputulos silkkipainatuksella on kestävä.

Siirtokuva – vaihtoehtoinen menetelmä silkkipainatukselle

Siirtokuvan merkkaustapa on jossain määrin samanlainen silkkipainatuksen kanssa. Tekniikka soveltuu eritoten sellaisille tuotteille, joita ei voida syystä tai toisesta merkitä silkkipainon karusellissa – esimerkiksi huokoisia pintoja tai tekstiileitä, joissa on paljon saumoja. Käytännössä siirtokuva silkkipainetaan ensin pinnoitetulle paperille, josta se sitten prässätään kuumapainolla halutun tuotteen pintaan. Menetelmä on kustannustehokas suurempienkin tuote-erien merkkaamiseen.

Valmiita siirtokuvia tilauksesta omaan painokäyttöön

Meiltä saat tilattua myös pelkkiä yksi- tai monivärisiä siirtokuvia haluamallasi logolla tai kuvituksella – täysin painovalmiina! Merkitse siis työvaatteet kustannustehokkaasti hankkimalla meiltä siirtokuvat toiveidesi mukaisella designilla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele lisää!

Digiprint – siirtokuvatulostimella siistiä merkkausjälkeä

Hieman toisenlainen siirtokuvatekniikka on digiprint, joka tarkoittaa erillisen siirtokuvatulostimen käyttöä siirtokuvien luomisessa. Siirtokuvatulostimella pystytään tuottamaan tarkkoja siirtokuvia monivärisinä ja yksityiskohdista tinkimättä. Jos halutaan painaa esimerkiksi valokuva paitaan tai kangaskassiin, tarjoaa digiprint-tekniikka parhaan lopputuloksen. Digiprint-siirtokuvien painatusjälki on valokuvamaisen sileä, mutta valmis lopputulos kestää katseiden ohella myös käyttöä.

Brodeeraus – kirjailutekniikka luo huolitellun lopputuloksen

Brodeeraus eli kirjailutekniikka antaa tuotteelle arvokkaan ja huolitellun lopputuloksen. Brodeerauksessa logo tai kuvitus kirjaillaan yleensä suoraan tuotteeseen. Brodeerattuja logoja käytetään pääsääntöisesti hieman paksummissa tekstiilituotteissa, kuten lippalakeissa, pipoissa, takeissa, pikeepaidoissa, fleeceissä ja pyyhkeissä. Vaihtoehtoisesti logo voidaan kirjailla tuotteen sijasta myös erilliseen kangasmerkkiin, joka kiinnitetään haluttuun tuotteeseen. Tämä tapa mahdollistaa brodeerattujen logojen monipuolisen hyödyntämisen myös jatkossa.

Jäikö jokin mietityttämään? Kerromme mielellämme lisää merkkauspalveluista

Tämä blogipostaus on nopea ja pintapuolinen läpikäynti erilaisten tekstiilien merkkaustekniikoiden kattavaan maailmaan. Kuten mainittua, on pitkälti kiinni merkittävän tuotteen materiaalista sekä halutusta logosta/kuvituksesta, mitä menetelmää käyttämällä saadaan aikaiseksi paras lopputulos niin laadun kuin kestävyydenkin kannalta. Jos jäit pohtimaan eri merkkaustekniikoiden mahdollisuuksia, asiakaspalvelumme kertoo lisää ja vastaa mielellään kysymyksiisi aiheeseen liittyen.

Ota yhteyttä tai tule käymään! Tarjoamme mielellämme eri vaihtoehtoja tuotteista teidän yrityksenne brändin mukaisesti merkattuna.

kolibri@suomenkolibri.fi

03 3454 5000

Kalevantie 7, Tampere