Vastuullisuus

Me Suomen Kolibrilla toimimme vastuullisesti ekologisten arvojen ja kestävän kehityksen mukaisesti, unohtamatta sosiaalista vastuuta.

Suomalaista palvelua jo yli 30 vuoden ajan

Alkuvuodesta 2022 Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Suomen Kolibri Oy:lle Avainlippumerkin Suomessa tuotetulle ja työllistävälle palvelulle. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on ollut kotimaisuus ja kotimaisuusasteen kasvattaminen. Olemme sitoutuneet Suomalaisen Työn Liiton vastuullisuusperiaatteisiin, luomalla lisää työpaikkoja Suomeen ja vahvistamalla taloudellista ja yhteiskunnallista hyvinvointia. Huomioimme tuotannon ja toiminnan vastuullisuuden sekä tuemme työntekijöiden, osaamista, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta.

Ekologisesti ja vastuullisesti tuotettuja liikelahjoja

Suosimme hankinnoissamme aina ympäristömerkittyjen tai muuten ympäristöystävällisiä tuotteita ja raaka-aineita. Tavoitteenamme on löytää entistä ekologisempia, sertifioituja materiaaleja ja malleja sekä kestävämpiä valmistusprosesseja. Arvioimme jokaisen uuden tuotteen ympäristövaikutuksia ja uusien toimittajiemme vastuullisuutta ja luotettavuutta kokonaisvaltaisesti ja tarkasti.

Tuotevalikoimaamme on valittu paljon energian säästämiseen liittyviä lahjoja: kierrätysmateriaaleista valmistettuja kyniä, mukeja, avaimenperiä ja biohajoavia tuotteita.

Valitsemme valikoimaamme laadukkaita ja kestäviä vaatteita ja tekstiilejä. Näin pyrimme vähentämään luonnonvarojen turhaa kulutusta, eivätkä vaatteet päädy heti jätteeksi. Suurimmassa osassa tekstiilituotteistamme on Öko-Tex-Standard 100 -tuoteturvallisuusmerkki, joka on laajin eurooppalainen tekstiilien ympäristömerkki. Turvallisuusmerkitty tuote ei saa sisältää myrkyllisiä tai haitallisia jäämiä. Suosimme myös tekstiilejä, joissa käytetään ympäristöystävällistä kehruuvärjäystä. Saatavilla on myös luomupuuvillasta valmistettuja tekstiilejä sekä Reilun kaupan sertifikaatilla varustettuja tuotteita.

Laatu- ja ympäristöpolitiikka_2024

 

Huolellisesti suunniteltu logistiikka säästää luontoa ja kustannuksia

Vältämme turhia kuljetuksia ja suunnittelemme ajoreitit aina tarkasti.

Varastoimme myös asiakkaidemme tuotteita, jolloin välivarastoinnin tarve pienenee, ja myös ympäristö kiittää.

Kokoamme saman toimittajan tilaukset yhteen, jolloin toimitusten tarve vähenee ja näin kuljetuksista tulevat päästöt voidaan minimoida.

Pakkaamme tuotteet ympäristöystävällisiin ja kierrätettäviin pakkauksiin. Uusiokäytämme yksittäisten tekstiilien pakkauspussit kuten myös pahvilaatikot. Omat pahvilaatikot ja pakkauspussit ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja, kotimaisia tuotteita.

Kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan periaatteet ohjaavat yritystoimintaamme

Suosimme paikallista yritystoimintaa ja kotimaisia tuotteita.

Painotamme sähköisiä palveluita ja viestintää päivittäisessä toiminnassamme.

Valitsemme kestäviä, monikäyttöisiä ja kierrätettäviä tuotteita. Hyödynnämme painossamme ympäristöystävällisiä painovärejä. Hävitämme painomateriaalit aina oikealla tavalla.

Parannamme kierrätysmahdollisuuksia ja pyrimme vähentämään muun muassa pakkauksista syntyvää jätettä. Olemme Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen.

Toimintamme perustuu tilaajavastuulain määrittelemiin arvoihin: luotettavuuteen, kumppanuuteen, palvelualttiuteen, reiluun kilpailuun ja rehelliseen yritystoimintaan.