Kierrätys kunniaan

21.3.2022

Kierrätys kunniaan – käytetylle tuotteelle uusi elämä! 

Kierrätysmateriaalista valmkierrätysistetut liike- ja mainoslahjat ovat valinta, jolla kuormitat vähemmän ympäristöä ja viestit samalla yrityksesi kestävistä arvoista.

Kierrätysmateriaali ja uusioraaka-aineet ovat materiaaleja, joita on käytetty ensin yhteen käyttötarkoitukseen, ja joista sen jälkeen valmistetaan samaan tai kokonaan uuteen käyttötarkoitukseen soveltuvaa materiaalia. Kierrätystuotteita on saatavilla monessa eri tuoteryhmässä: paperit ja muut toimistotuotteet, uusiomuovituotteet, puujätteestä valmistetut tuotteet sekä metalli- ja lasituotteet.

Materiaalien kierrätys on merkityksellinen asia ympäristön kannalta. Esimerkiksi polyesterin kierrätyksellä voidaan säästää arviolta 71 % hiilidioksidipäästöistä ja 76 % energiankulutuksesta täysin uuden materiaalin valmistukseen verrattuna.

Kauniit ja käytännölliset liike- ja mainoslahjat kierrätysmateriaalista

Kierrätysmateriaaleissa hyödynnetään usein vanhoja PET-pulloja, joista saadaan aikaan RPET-muovia (Recycled PET). Kierrätetystä pullosta saatu muovi lajitellaan, puhdistetaan ja jauhetaan rakeiksi, joita voidaan käyttää uusien muovituotteiden valmistuksessa. Valikoimaamme kuuluu useita käytännöllisiä RPET -tuotteita. RPET-muovista voidaan valmistaa esimerkiksi kasseja, kaulanauhoja ja juomapulloja. Verkkokaupastamme löydät myös valikoiman RPET-materiaalista valmistettuja reppuja eri hintaluokista ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Näppärä kierrätysmuovinen satulansuojus on ympäristölle ystävällinen valinta mainostuotteeksi.

Kestävät valinnat työvaatteeksi ja vapaa aikaan löydät suomalaisen Pure Wasten mallistosta. Pure Wasten tuotteet ovat 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista valmistettuja. Tutustu esimerkiksi mukavaan huppariin, joka on 70 % kierrätettyä puuvillaa ja 30 % kierrätettyä polyesteria. Voit lukea lisää Pure Wasten vastuullisesta toiminnasta yrityksen sivuilta.

Upea lahja kevään ja kesän juhliin on kierrätyslasista valmistettu Iittalan Aalto-maljakko, jonka materiaali on valmistettu kokonaan Iittalan lasitehtaan tuotannon yhteydessä syntyneestä hukkalasista. Kierrätyslasista valmistettujen esineiden väri vaihtelee kauniista vihreän sävystä rauhoittavan siniseen ja maanläheisiin sävyihin. Elävyyttä maljakon pintaan tuo ilmakuplat, jotka ovat kierrätyslasille ominaisia.

Tilaa kierrätysmateriaalista valmistetut tuotteet helposti verkkokaupastamme ja tutustu myös Ekologiseen kuvastoomme.